Açıklanan Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Mesela önüne cihetıcı şey yığılma ihtimali olan bir duvarla, bu risk sıfır örekın ihtiyacı birbirinden farklıdır. Geniş ve çok kullanımlı alanlarda “stat ve şifahane üzere” aynı anda ihtimal onlarca kişinin kapıdan yazılmak isteyeceği alanlarda çift kanatlı kapılar daha geniş kullanılır.

Biriyi yangın bapsı modelinin görev aldığı bu alanda; ürkü barlı yangın bapsı, camlı yangın bapsı, çelik kapı, bezemeli yangın kapıları, standart yangın bapları gibi modeller de bulunuyor.

Kolay açılıp kapanma özelliği olan kapılar yangın merdivenleri ve levhalarla beraberinde binanın acilen muattalşeşlmasına olanak teşhisr, bina eminğini sağlamlar. Ivedili çıkış bapları binaların dokumasına ve rahatliğine gereğince farklı şekillerde tasarlanabilir. Bapların bir binada tasarlanma aşamasında şu etmenler rol oynar:

Muhataralı sınıftaki kâryerlerinde de insanların bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak dâhilin çift kanatlı yangın bapsı tercih edilebilir.

Yaman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Tütün sızmasını çelmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın Bapları tercihe gereğince; 60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü nicelikı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en ana kalite ve katkısızlamlık standartlarından biridir.

Yan nüshası: Binaların tabaka nüshası kapıların sayısını belirlemede rol oynar. Çok katlı gestaltlarda her katta bir kıta acil çıkış bapsı iz almalıdır. Mualla katlı dokumalarda katlar arasındaki intikallerde de kapılar bulunabilir.

Yukarıda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlamlayabiliriz. Örneğin 120 zaman dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde başüstüneğu gibi farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı imal edebiliriz.

Yangın merdiveni bapsı tasarrufında uyanıklık edilmesi gereken ilke kapının kapalı tutulmasıdır. Hem kârlevinin yitirilmemesi karınin hem bile merdivenin yalnızca amacı dâhilin kullanılabilmesi muhtevain bu unsura özen edilmelidir.

Ivedi çıkış kapıları örgüsı bakımından kimi özelliklerle donatılır. Bapların mirlıca özellikleri zirdaki gibidir:

Yangın çıkış kapısı özellikleri olarak da hatıralan yangın kapısı özellikleri şunlardır

Dolgular ile kapı gayrimeskûnluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler aracılığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda hafif açılacak şekilde yangın bapsı güvenlik kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.

Kanat skorsı veya kullanılması maksut menteşelerden kollara kadar kaliteli bir yangın kapısı gereç ile kuruluşlacak üretimlerde yangın kapısı ederı belirlenebilmektedir.

Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari kuruluşsı başta olmak üzere kullanım amacına ve kullanan isim adetsına bakarak tasarlanan kapıdır. Aynı anda birşunca insanoğlunun kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın bapları, mualla binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunmuş olduğu alışdoneş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar kabilinden binalarda tercih edilmektedir.

Report this wiki page